Screens

Funtioneel, privacy en windvast

Eén van de meest toegepaste vorm van zonwering op dit moment is de screen. De screen is er in twee varianten; een standaard uitvoering en een windvaste uitvoering.

Functioneel

Doordat een screen vlak langs uw venster hangt is uw raam volledig bedekt. Zo veroorzaakt een wegdraaiende zon geen nadelig effect. Het sterke glasvezeldoek is weerbestendig en daardoor heel functioneel. Een onverwachte bui kan namelijk geen kwaad voor het doek.

Privacy

Screens bieden veel privacy. De geweven glasvezeldoeken zorgen ervoor dat u zelf een vrij uitzicht naar buiten heeft maar inkijk behoort tot het verleden. Dit geldt overigens alleen voor situaties overdag. Als het buiten donker is en u heeft binnen de verlichting aan werkt het precies andersom. Screens hebben dus geen verduisterende werking.

Windvast

Naast de standaard screen is er ook de windvaste screen, ook wel ritsscreen of zipscreen genoemd. Aan het doek zit namelijk een rits gelast die ervoor zorgt dat het doek perfect opgesloten blijft in de geleiders van de screen. Door deze constructie is de screen in alle standen windvast. Wel zo’n veilig gevoel als u niet thuis bent.

  • Screen Malta

De Malta biedt een optimale zonwering waarbij het zicht naar buiten blijft behouden. De Malta is standaard voorzien van een bandbediening maar ook leverbaar met een soepel lopende slingerstang bediening of Somfy elektromotor. De profielen zijn van geëxtrudeerd aluminium en leverbaar in de kleuren zilver, wit, ivoor & antraciet structuurlak. Klik hier

  • Windvaste ritsscreen Mistral

De Rits screen Mistral is in iedere postitie windvast. Tevens is de Rits screen Mistral standaard voorzien van een Somfy elektromotor. De profielen zijn van geëxtrudeerd aluminium en leverbaar in de kleuren zilver, wit, ivoor & antraciet structuurlak. Klik hier


Kleuren

In onze webshop kunt u kiezen uit glasvezeldoeken die verkrijgbaar zijn in een hele reeks van kleuren die perfect aansluiten bij uw persoonlijke wens en stijl.
Ook voor de profielen kunt u kiezen uit verschillende kleuren zodat u de screen kunt aanpassen aan de stijl van uw gevel.

Bediening

De bediening van een screen is door middel van een band of een elektromotor. Het band rolt op in een compacte bandopwinder, welke aan de binnen- of buitengevel wordt gemonteerd. In het geval van een elektromotor zit deze geïntegreerd in de kast van de screen en is dus volkomen onzichtbaar. Het motorsnoer wordt naar binnen gebracht zodat u van binnenuit uw screen heel gemakkelijk kan bedienen door middel van een op- en neer schakelaar of zelfs een afstandsbediening. Gemak dient de mens.